Huizen, maar wel heel speciale

Huizen zijn er in alle soorten en maten.

De meest bijzondere huizen op een rijtje

Op deze pagina vind je de meest uiteenlopende soorten huizen gemaakt van de bijzonderste materialen. Het grappige van het onderstaande huis is dat het helemaal gemaakt is van recyclebare materialen. Het bestaat namelijk uit strobalen, hout en plastic flessen. De strobalen zijn afkomstig van boerderijen. Het hout is overal en nergens vandaan gehaald en zo ook de plastic flessen. Als ik naar het gebouw kijk, krijg ik een nomadisch en tegelijkertijd authentiek gevoel.

Mustafa Yavuz huizen

In Jukkasjärvi, een plaatsje in Sweden wat net boven de poolcirkel is gevestigd bevind zich een wonder, namelijk een hotel gemaakt van ijs. Het ijshotel is een iconisch kunstproject en het is een van de bijzonderste huizen die ik ooit heb gezien. Het hotel bestaat inmiddels al twintig jaar en is wereldberoemd. De temperatuur in dit hotel in Zweden is -5°C, neem dus lekkere warme kleren mee mocht je hier willen overnachten.

mustafa yavuz huizen

Hier zie je een huis dat gemaakt is van gras. Het ziet er ontzettend schattig uit en is gelegen in de prachtige natuur van Noorwegen.

mustafa yavuz huizen

Ook dit project vind ik ontzettend gaaf! Het is ontworpen door een aantal kunstenaars in Oost-London, Groot-Brittannië. Wat hebben ze nou gedaan? Ze hebben oude zeecontainers omgebouwd tot ware huizen. Ik vind het wederom een ontzettend gaaf project. Als ik naar het gebouw staar, dan voel ik nog iets van de oorlog.

Mustafa Yavuz huizen

Ook dit huis gelegen in Alma-Ata, Kazakhstan is prachtig. Wat zo geweldig aan dit project is, is dat de architect de natuur als basis heeft genomen. De ronde vormen en en de spiraalvormige trap spreken mij erg aan bij dit project.

Mustafa Yavuz Huizen

Ooit in het mooie Zeewolde hoop ik ook nog mijn eigen woning te kunnen designen en daarbij de natuur als uitgangspunt te nemen.

Wist u dat Mustafa Yavuz horloges als andere passie heeft?